Bigbag DYRK
Økologisk
D4202913 D9fa 49C4 A90a 99Ba869ee927 1 105 C
IMG 1400
Pexels Valeria Ushakova 3094207
IMG 1397
Adobestock 436326442
Garden Plants 6204106 1920
Pexels Cottonbro Studio 4503736
Økologi til haven

Spagnumfri Pilekompost

1000 liter bigbag

Beskrivelse

DYRK er en økologisk, spagnumfri pilekompost der er ideel til dig, der ønsker at dyrke økologisk og med omtanke for miljøet. Du kan bruge den i køkkenhaven, på friland, i højbedet, i drivhuset og i krukkerne. Komposten egner sig også fantastisk til en no–dig garden og leveres i bigbags. 

•    Spagnumfri
•    Vegansk
•    Ukrudtsfri
•    Økologisk
•    Danskproduceret i Tylstrup i Nordjylland

Pilekomposten er lavet udelukkende på plantemateriale og har en række gode egenskaber – højt humusindhold og et aktivt mikroliv, hvilket er med til give dig robuste planter og grøntsager. Der laves løbende kontroller og tests for at sikre samme høje kvalitet.

HUSK GØDNING
Vores pilekompost er et næringsneutralt produkt, og skal derfor gødes efter plantebehov. De naturlige næringsstoffer i komposten er ofte tilstrækkeligt til de første 7-14 dage alt efter plantetype, derefter gødes efter behov – ligesom ved andre næringsneutrale vækstmedier. Herved kan du nemt tilpasse næringenssammensætningen specifikt til dine plantetyper.

VANDING
Komposten tørrer hårdt ud i toplaget, og skal derfor også vandes ovenfra. Dette skal gøres selvom der undervandes som ved brug af fx kapilærkasser, urtepotter og lignende. 

Vejledning

Brug pilekomposten direkte og uden opblanding i din have, krukke, højbed, drivhus eller endda indenfor.

Pilekomposten anvendes i ren form - opblanding er ikke nødvendig. Den kan anvendes indendørs og udendørs samt i drivhus. Den kan bruges i potter og krukker, til forspiring samt direkte i bede og højbede til næsten alle slags planter. Egner sig ikke til surbundsplanter. Vær opmærksom på, at hvis du anvender pilekomposten i krukker uden underskål, så kan vander der løber fra give misfarvninger på underlaget.

HUSK

Vanding
Bruger du pilekomposten i potter, på kapilærkasser eller lignende skal du også huske at vande ovenfra. 

Gødning
De naturlige næringsstoffer i komposten er ofte tilstrækkeligt til de første 7-14 dage alt efter plantetype, derefter gødes efter behov. Pilekomposten er et næringsneutralt produkt, som ikke er beriget med gødning af nogen form. Du skal derfor selv huske at gøde dine planter, ligesom ved andre ugødede produkter. Herved kan du også tilpasse gødningen til at passe til lige præcis din type plante, så den får de rigtige næringsstoffer. 

Varedeklaration og Analyse

Vores pilekompost består af økologisk pileflis blandet med økologisk kløvergræs og andre næringsrige urter, som mikroorganismer og svampe har nedbrudt naturligt. Pilekomposten har en række gode egenskaber - bl.a. et naturligt, højt humusindhold og et aktivt mikroliv, hvilket er med til at give robuste planter og grøntsager.


VAREDEKLARATION:

Typebetegnelse

Organisk jordforbedringsmiddel, kompost

Fremstillingsmåde

Milekompostering

Grundmateriale

Pil og græs

Produktionssted

Ny Vraa ApS, Gl. Vraavej 31, 9382 Tylstrup, Danmark

Batch nummer

140922PGK

Økologisk autorisation nummer

1108121

Dato for analyse

02.03.2023

 

 

ANALYSE:

Tørstofindhold

40,1%

Organisk stof i tørstof

60,3%

Totalkvælstof (N)

3070 Mg/l

Nitratkvælstof (NO3)

13 Mg/l

Ammoniumkvælstof (NH4)

9 Mg/l

Fosfor (P)

20 Mg/l

Kalium (K)

196 Mg/l

Magnesium (Mg)

211 Mg/l

pH i vand

7,1

Ledningsevne (mS/m)

100 Ms/m – 1,0 mS/cm

Indhold af spiredygtige frø og plantedele

<5 per liter

Indhold af synlige urenheder

>2 mm <1% of dry matter

Eventuelt indhold af sten

>5 mm < 1% of dry matter

Brugsvolumen

1 m3 pr. m3

 

DATABLAD OG ANALYSE PDF

Brug pilekompost i dine potter

Vores økologiske pilekompost egner sig også til at bruge indenfor i dine potter og planter. Det eneste du skal huske er, at sørge for også at vande oppefra i ny og næ.

Læs mere
Pexels Valeria Ushakova 3094208