IMG 1944
Økologisk
IMG 1942
IMG 1945
14.07.22 2
14.07.22 4
14.07.22
IMG 8047
IMG 8044
Økologisk gravefri køkkenhave

No-Dig kit

Alt du skal bruge til din No-Dig køkkenhave

Drømmer du om en økologisk køkkenhave, som er nem at passe, så er No-Dig helt sikkert noget for dig!


Med dette 'kit' får du alt hvad du skal bruge, for at anlægge din nye, økologiske No-Dig køkkenhave (også kaldet gravefri-have). No-dig betyder mindre arbejde til dig, sundere jord og sundere planter og grøntsager. Du kan læse meget mere om hvad 'No-Dig' er lige her.

Sættet indeholder:

  • Økologisk og spagnumfri pilekompost
  • Økologisk pileflis
  • Cradle-to-cradle pap (læs mere her)

Du får en hel bigbag fyldt med vores pilekompost til en 6 kvm køkkenhave (minimumskøb). Dertil får du flis, så du kan lave gange og cradle-to-cradle pap som brudlag mellem bund og kompost. 

Du skal blot taste længden og bredden på din drømme-køkkenhave herunder, så regner vi ud præcist, hvor meget du skal bruge. Der medfølger selvfølgelig vejledning.

Minimumskøb er 6 kvm.

Beregn din køkkenhave

m
m

Dit No-Dig kit:

0 m2

- Økologisk pilekompost
0 m3
- Økologisk pileflis
0 m3
- Pap
0 ark
349,00 kr.
m2

Hvad er 'No-Dig'?

- Også kaldet gravefri have

Princippet ’No-Dig’ går i bund og grund ud på, at du skal lade din jord være i fred, så jordens naturlige struktur opretholdes. En åben og luftig jord er vital for dyrkningsevnen, og det får du ved #1 at lade være med at grave i jorden og #2 at bruge kompost, hvor bakterier, svampe og orme holdes i gang med nedbrydningsprocessen.

Ud over at du slipper for gravearbejdet, slipper du også for at fjerne lige så meget ukrudt, som du plejer. Der kommer nemlig mindre ukrudt i no-dig haver, fordi de ukrudtsfrø og rødder, som ligger i dvale i jorden, ikke kommer op til overfladen og spirer (som de ellers ville gøre, hvis du vender og graver i jorden).

Se quickguide
IMG 1942
D4202913 D9fa 49C4 A90a 99Ba869ee927 1 105 C

Hvad er DYRK pilekompost?

DYRK er en økologisk, spagnumfri pilekompost der er ideel til dig, der ønsker at dyrke økologisk og med omtanke for miljøet. Du kan bruge den i køkkenhaven, på friland, i højbedet, i drivhuset og i krukkerne. Komposten egner sig også fantastisk til en no–dig garden.

•    Spagnumfri
•    Vegansk
•    Ukrudtsfri
•    Økologisk
•    Danskproduceret i Nordjylland

Pilekomposten er lavet udelukkende på plantemateriale og har en række gode egenskaber – højt humusindhold og et aktivt mikroliv, hvilket er med til give dig robuste planter og grøntsager.

Læs mere

SPAGNUMFRI - HVORFOR?


Hvorfor du bør vælge
spagnumfrie alternativer
til dine planter


Spagnum er en populær ingrediens i mange jordprodukter, men dens miljømæssige omkostninger kan være betydelige. Her vil vi forsøge at uddybe, hvorfor det er en god idé at vælge spagnumfrie alternativer såsom vores pilekompost, der netop er skabt med miljøet og klimaet for øje.


Spagnums CO2-aftryk

En af de mest alarmerende konsekvenser ved brug af spagnum er dens CO2-aftryk. Spagnum udvindes typisk fra vådområder, hvor det har oplagret sig gennem tusinder af år. Her ligger det under vand uden tilførsel af ilt, hvilket gør, at det ikke bliver nedbrudt og dermed lagrer CO2 istedet for at frigive det. 

Når vådområderne drænes begynder nedbrydelsesprocessen, og den store mængde CO2, der før var lagret, frigives nu til atmosfæren. Ligeledes frigives der også  Derudover bidrager tørringen af spagnum også til udledning af drivhusgasser. Methan (CH4), som også er en stærk drivhusgas, frigives også under processen. Dette bidrager negativt til klimaændringerne og øger udledninger af drivhusgasser globalt set.

Beskyttelse af truede naturtyper

Moserne, hvor spagnumen hentes fra, er desuden en værdifuld og truet naturtype med en rig biodiversitet, inklusive sjældne plante- og dyrearter.

Spagnum opbygges over mange tusinder af år, men udvindes og forbruges langt hurtigere end det. Derfor vil denne særlige naturtype med tiden gå tabt, hvis man fortsat forbruger spagnum i den mængde og hastighed som vi ser nu, og udvindingen får lov at fortsætte. 

Dette fører til uoprettelige skader på økosystemerne og tab af mange naturlige levesteder for sjældne planter og dyr. Som et resultat heraf er mange højmoser i Danmark nu blevet beskyttede naturtyper for at bevare dem.

Fordele ved spagnumfrie alternativer

At vælge spagnumfrie alternativer såsom pilekompost er ikke kun en måde at beskytte miljøet og naturtyperne på; det kan også have praktiske fordele for din have. Pilekompost og lignende produkter kan forbedre jordens struktur, bevare fugtighed og være med til at give dig sundere og mere robuste planter. Dette betyder, at du potentielt kan reducere behovet for vanding og gødning, hvilket gør din have mere vedligeholdelsesvenlig og bæredygtig.

 

 

Konklusion

Valget om at vælge spagnumfri produkter til have og planter har afgørende fordele for miljøet, truede naturtyper og ikke mindst din have. Ved at undgå spagnum reducerer du CO2-udledningen, er med til at bevare vigtige naturområder og samtidig kan du nyde en sundere og mere bæredygtige have.

Så næste gang du planlægger dit haveprojekt, overvej at vælge spagnumfri alternativ for at gøre en positiv forskel for vores planet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og få masser af inspiration og gode råd